По последниот  натпревар на Источно-Европското првенство во Турција, две екипи го предводеа Балканскиот шампионат.

По победи и подиуми во Романија, Грција и Бугарија европскиот шампион Николај Гочева со навигатор Красимир Колев остана недостижен во генералниот пласман и стапнал на шампионскиот врв во Источно Европскиот Шампионат за 2017 година. Николај Гочева е европски шампион за 2016-та и источно европски шампион за 2017-та. Во неговата колекција недостасува светската титула и во 2018 година заедно со Тодор Христов ќе настапуваат на  светскиот Баја шампионат на натпревароте во Русија, Казахстан, Катар, Мароко, Италија, Полска, Португалија и Шпанија. Read More