Почитувани на основ на добиениот допис од страна на Агенцијата за млади и спорт,

Треба да доставите план и програма за наредната натпреварувачка сезона 2023 година.

Планот и програмата за 2023 година треба да ја доставите во електронска(електронско сандаче) и пишана форма до АФСМ најкасно до 21.12.2022 година.

Истата треба да биде заверена и потпишана од ваша страна и од страна на вашите натпреварувачи.

Пишаната форма треба да ја испратите преку пошта на адресата на АФСМ и тоа:

Автомобилистичка Федерација на Северна Македонија

ул:Булевар Партизански одреди бр.82/ниско приземје локал 3

1000  Скопје

 

Напомена:

Секоја неневремено испратена (во електронска пошта)план и програма нема да биде прифатена од страна на АФСМ по поминатиот рок за испраќање.

Со почит

Автомобилистичката федерација на Македонија распишува конкурс за натпревари во 2023 година.
Сите заинтересирани АК и АКК своите пријави, заверени и потпишани да ги достават до АФМ најдоцна до 15.01.2023година.

Oдборот за авто спорт на АФСМ ве известува дека за домашниоот шампионат во автомобилизам на ридски натпревари ќе се бодува по следните класи:

 

Класа 1  до 1200 цм Група Е1 Хоби
Класа 2 до 1400 цм Група Е1, Хоби
Класа 3  до 1600 цм Група Е1, Хоби
Класа 4 до 2000 цм Група Е1, Хоби
Класа 5 преку  2000цм Група Е1, Хоби

 

ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗА СПОРТ

С/Р Ранко Станојковски

Poštovani,

Obaveštavamo vas da u okviru otvorenog Šampionata Srbije na trci Hungaroring 2022 , koja se održava 08-10.04.2022, kao i  ostalim takmičenjima auto trke na kružnim stazama mogu učestvovati takmičari Severne Makedonije.

Ukoliko ASN Severne Makedonije to želi, potrebno je potpisati ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije da bi se takmičenje bodovalo za Otvoreni šampionat kao i da se izvuku rezultati sa održanog takimčenja i da se boduju za šampionat Severne Makedonije. Ako donesete odluku da budete partneri sa Sportskim savezom Srbije, iznos startnine po klasama je sledeći:

– 150e za jedan vikend gde se voze dve trke

– TCR -600e

– Clio Cup -400e

– Formula -500e

– GT -700e

– Endurance -600e

Razliku u startnini do pune cene startnine  subvencioniše savez(SAKS Srbije).

Tehnički i verifikacija petak, subota trening i jedna trka, nedelja druga trka.

Kalendar takmičenja:

Hungaroring 8-10.04.2022. dve trke boduje se za CEZ Slovakiaring 23-24.04.2022. dve trke Beranovac 11-12.06.2022. jedna trka Banja Luka 03-03.2022. jedna trka boduje se za CEZ Grobnik 23-24.07.2022. dve trke dve trke boduje se za CEZ Slovakiaring 20-21.08.2022. dve trke boduje se za CEZ Navak 01-02.10.2022.jedna trka dve trke boduje se za CEZ

Prijave za ovo takmicenje se moraju dostaviti najkasnije 10 dana pre takmičenja.

NAPOMENA: Kaciga i HANS moraju da imaju   važeću homologaciju. Sve

ostalo može sa isteklom homologacijom.

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti sekretaru saveza Petar Matović 063/297 680, predsednik saveza Dejan Čolović 060/018 55 68 mail [email protected]

Sportski pozdrav

Dejan Čolović

Predsednik SAKSS-a

 

Сите заинтересирани за учество да се пријават во секретеријатот на АФСМ на емаил: [email protected]

Почитувани,

На наше задоволство, имаме чест да ве поканиме на свечено доделување признанија на најдобрите во автомобилизам за сезона 2021, кое ќе се одржи во ресторанот „ДУКАТ“ во Капиштец, Скопје – на ден 23.03.2022 година со почеток во 20:00 часот.

Ве замолуваме поканата да ја проследите до натпреварувачите од Вашиот клуб кои се пласирани на првите три места од шампионатот на Република Северна Македонија во автослалом и ридски патеки.

Поради лимитиран број на присутни лица во ресторанот и придржување на протоколите за ковид-19, би сакал да напоменам дека од клубот ќе може да присуствуваат Претседателот на клубот, како и уште еден претставник од истиот. Во однос на натпреварувачот, истиот може да биде придружуван од уште едно лице.

 Со почит