Oct 10

FIA Funded Officials Training / MSA UK (Jon Binns and Peter Lawton) 6-8 October 2017

Автомобилистичка федерација на Македонија (АФМ) домаќин на FIA Funded Officials Traning / MSA UK кој се одржи од 6-8 Октомври 2017 година, заврши успешно со тоа што сите посетители се здобија со интернационален сертификат. Можете да ја погледнете галеријата за да видите како се одвиваше целиот настан. Прочитај повеќе

Oct 02

OFFICIALS TRAINING

Автомобилистичка федерација на Македонија (АФМ) домаќин на обука на службени
лица од спорт-грант програмата на Меѓународната автомобилистичка федерација
(FIA) презентирана од експертите Pete Lawton и Jon Binns од Motor sports Association
UK (MSA).
За ваше внимание програмата со CV на експертите.

За сите ваши прашања, Ви стоиме на располагање.
Спортски поздрав,

 

Ридско брзински натпревар Осогово 27/28.08.2017

Галерија

Галеријата содржи 37 слики.

Ридско брзински натпревар Осогово – Ќустендил Р.Бугарија кој се одржа на  27/28.08.2017 и завземаа учество Ванчо Мижовски и Дарко Ангеловски

Aug 20

Известување за откажан натпревар

ИЗВЕСТУВАЊЕ!

 
АКК Проспорт- Скопје, како технички организатор на ридско брзински меѓународен натпревар “Водно 2017“ кој се бодува за FIA Централно Европска Зона и требаше да се одржи по календарот на Автомобилистичка Федерација на Македонија и FIA CEZ на 19ти и 20ти Август 2017 година, за жал бевме приморани да го откажеме натпреварот и им се извинуваме на сите фанови и вљубеници кон авто спортот. Натпреварот се откажа поради безбедност спрема публиката и 10те натпреварувачи и нивните екипи, бидејќи се соочивме со опструкција од група граѓани кои најавиле мирен протест, а истите ја саботираа патеката со истурање на огромна количина моторно масло на сите три лакта по должина од по 200 метри и фрлени карпи и камења по патеката од познатата кривина “ лажи вере“ па се до средно Водно. Постапувајќи на таков начин во доцните часови на 18ти Август ја загрозила и бзбедноста на учесниците во јавниот сообраќај на патниот правец од Панорама до средно Водно.
 
Со почит АКК Проспорт
Jun 15

ЖАЛНА ВЕСТ

Почина познатиот скопски бизнисмен Владимир БУЦО Лазов
Лазов беше сопственик на компанијата ,, Лазов груп’’ и прв претседател на автомобилистичката федерација на Македонија , ризничар со голем сензибилитет човек со големо срце , Скопје изгуби боем , легенда и вечно ќе го памети .
ПОЧИВАЈ ВО МИР ЛЕГЕНДО
Владимир БУЦО ЛАЗОВ прв претседател на АФМ

Jun 06

Пробиштип-1 2017

Пријава Пробиштип-1 2017

Правилник Пробиштип-1 2017

Резултати

Сабота 01.07.2017: трка 1
Недела 02.07.2017: трка 2

Галерија