ПОЧИТУВАНИ,

 

Ве известуваме за донесената УРЕДБА за ​финансиска поддршка за спортисти, стручни лица и спортска администрација за време на траењето на вонредна состојба. Во прилог ви ја испраќаме Уредбата, официјален допис и  сите потребни информации и обрасци.

 

Ве молиме, ЗАДОЛЖИТЕЛНО при  поднесување на вашата документација во архивата на Агенција за млади и спорт, да поднесете и пропратно писмо во кој ќе ги наведете документите кои се приложуваат.

 

ИЗЈАВА
Упатство за користење на Уредбата за финансиска поддршка
УРЕДБА СЛУЖБЕН ВЕСНИК
БАРАЊЕ ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА
БАРАЊЕ И ИЗЈАВА ЗА ФИНАНСИСКА ПОМОШ 2020
Допис до сите Национални спортски федерации